Afbeelding
Foto: Theatergroep Fusie

Extra voorstellingen 'As Gay As It Gets 2' van Theatergroep Fusie

Cultureel

HILVERSUM - De vijf voorstellingen van 'As Gay Is Gets 2' zijn vijf weken voor de première allemaal uitverkocht. Een unicum in de historie van Theatergroep Fusie.

Een kort bericht op Facebook rond de Nashvilleverklaring en de enthousiasme herinneringen over de vijf jaar oude voorstelling 'As Gay As It Gets' bleken genoeg om mensen massaal kaarten te laten bestellen, constateerde regisseur Robbert Jan Proos.

Om die reden komen er vier extra voorstellingen: op vrijdag 15 maart is er een voorpremière en een extra lang weekend van donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april sluit de serie.  De kaartverkoop voor deze vier shows is inmiddels van start en wederom wordt er al druk gereserveerd. Proos benadrukt dat de koek hierna echt op is. "We werken met mensen die allemaal volle agenda's hebben dus nog meer extra voorstellingen is op de korte termijn niet haalbaar."

Dat de voorstelling zo snel uitverkoopt is een verrassing, maar is misschien ook wel weer niet zo vreemd. Vijf jaar geleden was 'As Gay As It Gets', over een nachtclub waar mannen verkleed als vrouwen en transgenders in 'de overgang' schouder aan schoudervulling tussen al het drama door heerlijk theatrale dansacts opvoerden, een regelrechte hit.

De rauwe eerlijkheid waarmee dragqueens elkaar de waarheid zeggen is aanstekelijk. De campy kleding en foute pruiken zijn jaloersmakend en de tagline 'It Gets Nog Gayer' belooft bovendien een show die haar voorganger in alles zal ontstijgen.

"Er zijn meer verschillende acts, er zijn meer dragqueens met nog foutere namen en zeer aanstekelijke dansjes", aldus Proos. "Ik durf echt wel te beloven dat niemand spijt gaat krijgen dat hij gekomen is. Dit is zo'n voorstelling die eens in de zoveel tijd voorbij komt en dan moet je erbij zijn. Maar dat ik dat vind is logisch. Dat zo veel mensen nu al kaarten kopen is bizar en fantastisch tegelijk."

De extra voorstellingen zijn op 15 maart en 4, 5 en 6 april. De voorstellingen op 16 maart  (feestelijke première waarbij wethouder Karin Walters van LHBTI de opening verricht), 22, 23, 29 en 30 maart zijn dus al uitverkocht. Voor kaarten en info, zie www.theatergroepfusie.nl

Uit de krant