Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Verzinkbaar toilet komt dit voorjaar

Politiek

HILVERSUM Nog even geduld en dan is het ook mogelijk voor vrouwen om gebruik te maken van een openbaar toilet in het centrum. Het verzinkbare toilet, dat een plek krijgt op de Groest, komt dit voorjaar.

Uit navraag bij de gemeente blijkt dat de zogeheten Urilift in maart of april komt op de hoek van de Groest en de Leeuwenstraat. Met de komst van dit verzinkbare toilet (kosten 100.000 euro) is er voor dames ook een plek in het uitgaansgebied om naar de wc te gaan. Hiermee wil Hilversum een oplossing bieden aan het wildplasprobleem in het centrum.

De realisatie van een Urilift is een grote wens van de Hilversumse politiek, die zich daar al sinds 2017 hard voor maakt. Tevens ziet de raad graag meer openbare toiletten komen in het centrum voor vrouwen. Door alle kabels en leidingen in de grond zijn er weinig goede locaties.

In mei 2018 zei wethouder Floris Voorink dat de Urilift nog even op zich zou laten wachten. Hij verwachtte dat het toilet er op z'n vroegst in november zou zijn. Doordat er maar één leverancier is voor dit product, die veel orders heeft, heeft Hilversum langer moeten wachten.

Uit de krant