Het ATC-team met Lonneke Bodaar, Dionne Lauret en Damita van Gennep.
Het ATC-team met Lonneke Bodaar, Dionne Lauret en Damita van Gennep. Foto: ATC

Schaatskoorts op Alberdingk Thijm College

Algemeen

HILVERSUM - Hoewel de winter wel zo'n beetje voorbij lijkt en veel mensen alweer reikhalzend uitkijken naar de lente- en zomermaanden, is een grote groep leerlingen van het Alberdingk Thijm College momenteel getroffen door het schaatsvirus.

Maar liefst zeven van de twaalf schaatsteams van de Hilversumse school hebben zich afgelopen week in Breda geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen Scholen Ploegen Achtervolging. Dit NK is op dinsdag 12 maart, ook in Breda. 

Het schaatsen op de school is één van de vrijdagmiddagactiviteiten van de school, met name voor brugklassers. Al vanaf de herfstvakantie gaan zij iedere vrijdagmiddag naar Utrecht om op de Vechtse Banen te trainen voor dit NK. Maar ook oudere leerlingen die al vanaf klas 1 meegaan en het schaatsen hebben leren waarderen, sluiten vaak aan.

Dit keer was er met 52 een recordaantal aanmeldingen voor het schaatsen. Probleem is echter dat er maar plek is voor 35 mensen. Er moest dus een grote groep afvallen. "Het blijkt dat veel Nederlanders schaatsen nog altijd heel bijzonder vinden. Ze leren op de vrijdagmiddag ook echt schaatsen", zegt mede-initiatiefnemer en docent Grieks & Latijn Ans Oomen. Zij benadrukt daarbij dat dus niet de 35 beste schaatsers worden uitgekozen. Het plezier staat voorop. "Het is voor beginners én gevorderden."

Een schaatsteam bestaande uit Esther Withagen, Bloem Bouwman, Jade Repko en Pastel Riemersma.

Uit de krant