Afbeelding
Foto: Politie

Man opgepakt voor oplichting in Wijdemeren

Politie

Wijdemeren - Een 31-jarige man zonder vaste woonplaats is dinsdag in Nederhorst den Berg aangehouden als verdachte voor het oplichten van verschillende inwoners van Wijdemeren. Met een smoes aan de deur werd geld afhandig gemaakt.

Vanaf november vorig jaar begint de ellende. Een man belt steeds aan bij mensen met elke keer een andere smoes. De ene keer vertelt de man dat hij dat hij zichzelf heeft buitengesloten en geld nodig heeft voor de trein om de reservesleutel bij familie te halen. De andere keer vraagt hij om geld voor een taxi of benzine.

Het gaat om diverse bedragen. Variërend van 5 tot 50 euro. Het geld zou hij dan binnen een dag komen terugbrengen wat (uiteraard) niet gebeurt. Meerdere inwoners, onder andere uit Ankeveen, 's-Graveland en Nederhorst den Berg, hebben aangifte gedaan van oplichting.

De aanhouding van dinsdag is het resultaat van een onderzoek van het wijkteam in Wijdemeren in samenwerking met de recherche, meldt de politie. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en wordt verhoord door medewerkers van de recherche. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Uit de krant