Gilly Emanuels in 2017 in haar ijssalon aan de Kleine Drift.
Gilly Emanuels in 2017 in haar ijssalon aan de Kleine Drift. Foto: Bastiaan Miché

Ook bij uitspraak rechter oproep tot steun voor Gilly Emanuels

Algemeen

HILVERSUM - Net zoals afgelopen woensdag kan Gilly Emanuels rekenen op steun. Platform Stop Afrobie Nu! is woensdag 20 februari opnieuw van de partij in de Utrechtse rechtbank en hoopt dat velen dit voorbeeld zullen volgen.

"Op woensdag 20 februari om 12.30 uur doet de rechter uitspraak in haar zaak. Platform Stop Afrofobie Nu! doet aan iedereen de oproep om op 20 februari om 11.00 uur aanwezig te zijn bij de rechtbank in Utrecht, zodat we Gilly steun kunnen bieden, moed in kunnen praten en haar de kracht kunnen geven voor de moeilijke zitting", aldus de organisatie op Facebook

De voormalig onderneemster van IJssalon 't Perronnetje aan de Kleine Drift hoorde vorige week dat het openbaar ministerie een taakstraf eist wegens mishandeling. De eis is 120 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Dat zij terechtstaat is voor velen de wereld op z'n kop. Al tijden werd zij getreiterd, gediscrimineerd en geterroriseerd door ene groep hangjongeren. Op 17 augustus 2017 escaleerde het voor haar winkel. Terwijl zij met haar 3-jarige zoon de winkel inliep, werd er een rotte mandarijn naar haar gegooid. 

De onderneemster pakte een stok. Om de jongens mee te waarschuwen, niet te slaan verklaarde zij vorige week. Het liep toch uit op een handgemeen. Op een YouTube-filmpje is een deel van het voorval ten zien en te horen hoe Emanuels onder meer voor 'kankeraap' en 'kankernegerin' wordt uitgemaakt. 

Op woensdag 6 februari waren zo'n honderd mensen in de rechtbank in Utrecht te vinden om de voormalig Hilversumse onderneemster een hart onder de riem te steken. Het organiserende platform hoopt ditmaal op een nog betere opkomst. 
 

Uit de krant