[Foto's] Littekens herstellen met stedenbouwkundig plan van 'De 7 Straatjes'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De visualisatie van de Stationsstraat.
De visualisatie van de Stationsstraat. (Foto's: Gemeente Hilversum)
Foto's

Littekens herstellen met stedenbouwkundig plan van 'De 7 Straatjes'

HILVERSUM - De 7 Straatjes en het plan van De 4 Brinkjes van de Heerlense kunstenaar Michel Huisman hebben wel degelijk overeenkomsten: beide gaan uit van schoonheid en verbinding. "Alleen doen wij dat op een andere manier", stelt wethouder Arno Scheepers. Tevens biedt dit stedenbouwkundig plan Hilversum de kans om de littekens uit het verleden te herstellen.

In het verleden zijn nogal wat slechte beslissingen genomen, waardoor het station steeds meer van het centrum af is komen te staan. De VVD-wethouder geeft als voorbeeld de Schapenkamp, die zorgt voor een doorsnijding.

Wegwerken
Het stationsgebouw, dat in de jaren '90 is neergezet, werpt eveneens een barrière op. Met dit plan, dat volgens Scheepers goed bij Hilversum past, wil de gemeente de kans aangrijpen om die littekens weg te werken.

Brinkjes
Het uitgangspunt is het kleinschalige, stedelijke karakter van het centrum. "Vanuit het station kom je in een wereld terecht van kleine straatjes, karakteristieke brinkjes en natuurlijk heel veel groen. Met mooie zichtlijnen, vanaf Hilversum-Oost richting het centrum en vice versa, wordt het een echt Hilversums ontwerp.

Gastvrij
Zo ontstaat er een aantrekkelijk stationsgebied met veel aandacht voor fietsers en voetgangers. Met dit plan gaan we het gebied verder ontwikkelen tot een gastvrije en aantrekkelijke entree van de stad", luidt zijn uitleg.

Voordat de eerste schop de grond in gaat, zijn er al wel wat jaren verstreken. Scheepers hoopt in 2022 te kunnen beginnen. De gemeente is ook afhankelijk van de aanleg van de HOV.

Acht jaar
De eerste klus is de aanleg van de fietserstunnel. Daarna volgen de bouwblokken van vier tot zes hoog op het Stationsplein. De Koninginneweg komt als laatste aan bod. Zijn inschatting is dat dit project ruwweg acht jaar in beslag neemt.
Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>