Het Arenapark is een gebied met veel kansen en mogelijkheden, vindt wethouder Wolthers.
Het Arenapark is een gebied met veel kansen en mogelijkheden, vindt wethouder Wolthers. Foto: Bastiaan Miché

Hotel en kleine horecagelegenheid op Arenapark

Bedrijven

HILVERSUM - Niet alleen op het Media Park kan een hotel verrijzen, maar die wens is er ook voor het Arenapark. Het bedrijventerrein moet meer een (sport)campusconcept krijgen. Dat betekent een toevoeging van voorzieningen op dit stuk Hilversum.

Er mag wel wat gebeuren op het Arenapark. Dat is een breed palet: van het aanpakken van verrommeling tot aan het realiseren van een hotel. Hier kunnen bijvoorbeeld de expats, die tijdelijk werken in het hoofdkantoor van Nike, verblijven. Maar over andere functies zoals ondersteunende horeca, een fitnesscentrum en een kleinschalige winkel van het Amerikaanse merk wordt ook gedacht. Doel van dit alles is om het bedrijventerrein, vlak bij de A27, economisch sterker te maken.

"Het Arenapark is een gebied met veel kansen en mogelijkheden. De ambitie van de eigenaren en de gebruikers is om het gebied verder te ontwikkelen naar een kwalitatief hoogwaardig gebied waarin sport, ontspanning, onderwijs en werk elkaar versterken", meldt wethouder Annette Wolthers.

Dat betekent dat alle betrokken partijen dit jaar met elkaar om tafel gaan zitten om een gezamenlijk masterplan te maken. Er is al veel input opgehaald bij vastgoedeigenaren, gebruikers, omwonenden van de Soestdijkerstraatweg en andere belanghebbenden. Hun reacties zijn opgenomen in de Concept Nota van Uitgangspunten Arenapark, dat in maart aan de orde komt in de commissie. Dit document is de opmaat naar het masterplan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant