Afbeelding
Foto: Enter Media

'Stapsgewijs naar minder verkeersborden in Hilversum'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Ja, het mag in Hilversum zeker wel een tandje minder. Daar hoort wat wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren wel een maar bij: hier moet stapsgewijs invulling worden gegeven.

Dat blijkt uit de antwoorden die zij geeft aan Anne S. de Jong. De D66'er ergert zich aan de wildgroei van verkeers- en informatieborden. Daarnaast blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland dat 20 procent van de verkeersborden weggehaald zouden kunnen worden. Dat leidde tot vragen aan partijgenoot Wolthers. 

In Hilversum zijn zo'n 11.500 verkeers- en informatieborden te tellen. Daar komen nog eens 150 bewegwijzeringsborden bij van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (voorheen ANWB) én 100 routeborden/paaltjes die horen bij de fiets/wandelnetwerken van de Regio Gooi en Vechtstreek.

"Ik wil graag het aantal verkeersborden terugbrengen, zodat we daarmee de noodzakelijke borden kunnen zien. Ik wil hier stapsgewijs invulling aan geven", zo reageert de Verkeerswethouder.

Zij verduidelijkt: "Ik wil het aantal verkeersborden laten terugbrengen tijdens de uitvoering van kleine verkeersmaatregelen, groot onderhoud en projecten. Hierdoor kunnen we meeliften met andere werkzaamheden waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn."

Uit de krant