Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Presentatie stedenbouwkundig plan Stationsgebied

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het in Hilversum inmiddels veelbesproken Stedenbouwkundig plan van het Stationsgebied wordt donderdag 28 februari gepresenteerd aan bewoners, ondernemers en andere belangstellenden. 

Groene brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers en voetgangers. Deze kwaliteiten van het historisch centrum van Hilversum vormden de inspiratie voor het nieuwe Stationsgebied, vindt wethouder Arno Scheepers. "Na een heel zorgvuldig proces waar veel Hilversummers en verschillende andere gesprekspartners bij betrokken zijn geweest, ligt er nu een prachtig plan dat past bij de uitstraling en identiteit van Hilversum. Vanuit het station kom je meteen in een wereld terecht van kleine straatjes, karakteristieke brinkjes en natuurlijk heel veel groen."

Volgens de wethouder is er sprake van een echt Hilversums ontwerp, waarbij ook veel aandacht zou zijn besteed aan een betere verbinding met Oost. "Zo ontstaat een aantrekkelijk Stationsgebied met veel aandacht voor fietsers en voetgangers. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijke pijler. Dit plan is een uitstekende basis om het gebied verder te ontwikkelen tot een gastvrije en aantrekkelijke entree van de stad."

Iedereen is 28 februari welkom om 19.30 uur in het Raadhuis. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Het stedenbouwkundig plan staat HIER

Uit de krant