Hilversum Hurricanes werd in 2018 landskampioen.
Hilversum Hurricanes werd in 2018 landskampioen. Dianne Fotografie

Vier teams maken kans op titel sportploeg van het jaar in Hilversum

Sport

HILVERSUM - De eerste herenteams van Hilversum Hurricanes en Victoria, het eerste partuur van kaatsvereniging Melle Veenstra en de meisjes C1 van 't Spandersbosch. Deze vier teams maken dit jaar kans op de titel sportploeg van 2018 van Hilversum.

Op donderdagavond 14 maart de prijsuitreiking van de Hilversumse sportverkiezing 2018 plaats in het raadhuis. Onder de winnaars bevinden zich een sportman, sportvrouw en sportploeg van 2018. Ook wordt dan bekend wie zichzelf sporttalent en sportvrijwilliger van het jaar 2018 mag noemen. De genomineerden zijn beoefenaars van diverse takken van sport. Bijzondere aandacht zal worden gegeven aan de 'special sporter'. 

De komende tijd zal de jury wekelijks een categorie prijsgeven. Als eerste is zijn nu de genomineerden voor sportploeg van het jaar 2018 bekendgemaakt. Eén van de kanshebbers is dus de meisjes C1 van 't Spandersbosch (hockey). Zij veroverden afgelopen seizoen de nationale titel bij de C-meisjes. De competitie in deze leeftijdscategorie is de grootste die de Nederlandse sportwereld kent  met een aantal van 2500 teams. Het betekende tevens het eerste landskampioenschap ooit voor de club.

Ook het American Footballteam van de Hilversum Hurricanes veroverde afgelopen zomer de landstitel en dat was voor het eerst in zeventien jaar. Op 8 juli 2018 wonnen zij de 'Tulip Bowl' voor de derde keer in de historie van de club. Victoria (voetbal) promoveerde vorig jaar voor de derde maal op rij. In hun jubileumjaar, de club vierde vorig jaar hun 125-jarig bestaan, behaalde Victoria via de nacompetitie de eerste klasse. 

In 2018 won het eerste partuur van kaatsvereniging Melle Veenstra het Nationaal Kampioenschap afdelingskaatsen. Dit was alweer voor de zesde keer in acht jaar tijd. Tevens viert de vereniging dit jaar hun 100-jarig bestaan.

Uit de krant