Jeroen Paulussen en Eric van der Vegt werkten samen aan dit project.
Jeroen Paulussen en Eric van der Vegt werkten samen aan dit project. Foto: Bastiaan Miché

Kunstwerk mooie entree; feestelijke opening geschrapt

Cultureel

HILVERSUM - De voorheen kale en grijze woningmuur op de hoek van de Monseigneur van de Weteringstraat en de Prins Bernhardstraat oogt nu met een geschilderd deurtje, wat raampjes en wat blauw een stuk frisser. "Misschien moeten we nog een blauwe envelop in de brievenbus schilderen", grapt kunstenaar Jeroen Paulussen.

Samen met Eric van der Vegt is hij verantwoordelijk voor de vernieuwde muur waarin het gedicht 'Heel dichtbij' van Hans en Monique Hagen is verwerkt. Paulussen - ook bekend van het gevelgedicht 'Lieve juf' op de Violenschool en het gedicht 'Ensemble' van stadsdichter Mieke van Zonneveld op de International School Hilversum - plaatste het korte gedicht: 'Ik zie lichtjes in je ogen, kom eens heel dichtbij. Ik zie mij. Je ogen zijn twee spiegeltjes, zie jij het ook bij mij'. Van der Vegt - onder meer bekend van het levensgrote testbeeld dat de fietsenstalling op de Zeedijk opfleurt - deed het schilderwerk.

Het was de bedoeling dat cultuurwethouder Wimar Jaeger het achtste gevelgedicht van Hilversum woensdagavond zou onthullen. Vooraf kondigde de gemeente dit feestelijke moment groots aan. "De totstandkoming van dit gevelgedicht is extra bijzonder omdat bewoners hier een rol in hebben gespeeld", aldus de gemeente in een persbericht. "Door deze hoek op te fleuren met gevelkunst en beplanting hopen zij de bestaande parkeeroverlast terug te dringen."

Maar het hele feest ging woensdag niet door. Volgens bewoners heeft de gemeente het feest afgezegd uit angst voor de kritiek vanuit de buurt. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant