Hilversum-speler Storm Caroll tracht een bres in de verdediging van 't Gooi te slaan. Foto's: Bastiaan Miché

Belangrijke zege Hilversum bij 't Gooi; verschillen in rugbytop minimaal

Sport

HILVERSUM - Voor het Nederlandse rugby is het een zegen dat in de kampioenspoule uitslagen niet meer voorspelbaar zijn. Een aantal jaren geleden stak Hilversum boven iedereen uit; voor een jaartje leuk, maar niet langer. Twee jaar geleden kwam 't Gooi naderbij en werd vorig jaar overtuigend Nederlands kampioen. Dit seizoen is DIOK Leiden een serieuze concurrent geworden.

Van die drie teams is Hilversum nu koploper. Hilversum won in Naarden na een enerverende wedstrijd met 21-17 van 't Gooi en voert met miniem verschil de ranglijst aan. De Naarders staan achter het Leidse DIOK op puntensaldo derde.

Tijdens de kraker van zaterdag tussen de twee aartsrivalen bleek al snel dat het scoren veel energie zou gaan kosten. 't Gooi domineerde in het begin van de wedstrijd, maar het was Hilversum dat via Cameron Lawrence het eerst scoorde. Dat het bij de rust slechts 8-0 was door de penaltykick van Marcus Holden betekende dat de ploegen vrijwel niets voor elkaar onderdeden.

Tekst gaat verder onder de foto.

In de tweede helft liep Hilversum uit naar 21-0 door try's van Thom Isaak, Mau Simeona en een kick van Holden. Het was opmerkelijk dat Hilversum in het laatste kwartier onnodig de teugels liet vieren. 't Gooi zag kansen en scoorde in het slot nog 17 punten.

Hilversum-aanvoerder Chesny Crosby was daarom blij dat het eindsignaal klonk. De wedstrijd had in zijn ogen geen tien minuten langer moeten duren.