Afbeelding
Foto: Goois Symfonie Orkest

Raadsels en een koekoek bij concert Goois Symfonie Orkest

Cultureel

HILVERSUM - Een Brits-Duits concert van het Goois Symfonie Orkest komende zondag in het Muziekcentrum van de Omroep. In het gebouw aan de Heuvellaan  klinken werken van Bruch, Elgar en Delius. 

De Enigma Variaties van Edward Elgar zitten vol raadsels, maar zijn vooral muzikaal boeiend. Sommige variaties duren nog niet eens een minuut. En het hoogtepunt van deze symfonie is misschien wel het langzaamste deel, in het midden van het stuk. Elgar haalt alles uit het symfonie-orkest dat mogelijk is, heel duidelijk met een Brits
geluid.

Johan Naus en Judith Wijzenbeek soleren samen in het Concert voor Klarinet, Altviool en Orkest van de Duitse Max Bruch. Altvioliste Wijzenbeek is een telg van de Hilversumse strijkersfamilie, die in diverse ensembles steeds meer naam maakt. Naus is onder andere klarinettist in het Orkest van het Oosten en lid van het Ensemble voor hedendaagse muziek E88. Hij neemt de solopartij over van de onlangs geblesseerde Arno Piters.

Het concert van Bruch is een voorbeeld van een redelijk onbekend stuk, dat volgens dirigent Joost Geevers absoluut de moeite waard is. De link tussen Duitsland en Engeland ligt bij het korte werk van Frederick Delius, een Brit met Duitse wortels. In zijn verstilde compositie is de eerste koekoek van het voorjaar te horen.

Het concert vindt plaats op zondag 3 maart, 15 uur, in het MCO-gebouw. Kaarten (15 euro voor volwassenen, 5 euro tot 18 jaar en tot 12 jaar gratis) zijn verkrijgbaar via de website van het MCO-gebouw

Uit de krant