Robin Haase is dit jaar niet in Hilversum te bewonderen.
Robin Haase is dit jaar niet in Hilversum te bewonderen. Foto: Bastiaan Miché

Melkhuisje Masters gaat niet door

Sport

HILVERSUM - De Melkhuisje Masters, die dit jaar zou plaatsvinden op 16, 17 en 18 mei, gaat niet door. Het is de organisatie namelijk niet gelukt om de begroting voor het tennisevenement bij HLTC 't Melkhuisje sluitend te krijgen.

Ontzettend zonde, vinden organisatiemanager Geert-Jan van Dijken en manager facilitair/logistiek Marco Lackner. Niet alleen omdat zij er zoveel tijd in hebben gestoken, ook voor Hilversum en de tennisliefhebber is het jammer dat het driedaagse evenement in de aanloop naar Roland Garros (het grandslamtoernooi in Parijs) niet door kan gaan. Er zou een tekort zijn van 20.000 euro, op een begroting van twee ton. 

Tot 1994 verzorgde het jarenlang het internationaal bekende graveltoernooi. Bekende spelers als Rod Laver, Tom Okker, Guillermo Vilas, Thomas Muster, Carlos Costa en Balazs Taroczy wisten het toernooi op hun naam te schrijven.

In 2017 kwam het toernooi in slankere vorm met vier deelnemers terug onder de naam Melkhuisje Masters. Ambassadeur was de beste Nederlandse tennissers Robin Haase. Hij was zowel in 2017 als het vervolg in 2018 in Hilversum te bewonderen. Van Dijken en Lackner kijken nu terug op twee succesvolle edities die veel publiek trokken en live op Ziggo werden uitgezonden. "De reacties waren ook allemaal positief."

De absolute wereldtop was onhaalbaar voor de Melkhuisje Masters. Het toernooi vond ook tegelijk plaats met het belangrijke ATP-toernooi in Rome. Bovendien keken Haase en de organisatie ook altijd naar het totale plaatje. Zo was het van belang dat er een goede mix was tussen jong en meer ervaren en er spelers op de banen stonden met verschillende speelstijlen. Ook moesten de deelnemers het publiek kunnen trakteren op het nodige vermaak. "Robin was een fantastische ambassadeur", vertelt Van Dijken. "Hij wist altijd een goede mix van spelers te halen. Het waren ook altijd leuk gasten."

Waarom er dan toch een tekort aan geld is, is voor beide heren de vraag. Misschien had het een iets te hoog 'netwerkgehalte' en had het meer een tennisfeest moeten zijn. Beiden hopen nog wel dat het toernooi 'in een ander jasje' toch nog kan plaatsvinden. "Misschien is er toch nog iets mogelijk."

Uit de krant