Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Niet één maar twee tijdelijke politielocaties in Hilversum

Politie

HILVERSUM - De mededeling van burgemeester Pieter Broertjes over één tijdelijk politiebureau bij station Hilversum is onjuist. Dat meldt de politie. Naast een hoofdlocatie, zal er namelijk ook een tijdelijke dependance worden ingericht voor het publiek.

Momenteel is de afdeling Huisvesting van de politie op zoek naar een tijdelijke huisvesting voor de politiemedewerkers van het bureau aan de Groest. Dit in verband met de nieuwbouw die op de Groest gepland staat.

Het plan voor een tijdelijk onderkomen wordt momenteel uitgewerkt, aldus de politie, maar is nog niet definitief. "Het is ook nog niet duidelijk hoe dit steunpunt zal worden ingericht en welke dienstverlening daar gevestigd zal worden. Naar verwachting is er rond de zomer meer bekend over dit steunpunt."

Binnenkort is duidelijk waar de hoofdlocatie  tijdelijk gevestigd zal worden. Vanuit dit gebouw zal de politie vanaf vanaf de sluiting van het pand op de Groest tot de oplevering hun werk doen. Dit is nodig omdat er nieuwbouw komt op de huidige locatie aan de Groest. Waar ook de meldkamer MDN gevestigd wordt.  Het nieuwe pand wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Het project rond de nieuwbouw van het politiebureau en de Meldkamer is in volle gang. Een architecten bureau heeft een voorlopige studie gedaan. Hoe het pand er precies uit gaat zien weten dat is nu nog niet bekend. Zodra het kan, zal deze informatie gedeeld worden.

Uit de krant