Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Meer festiviteiten rondom Hilversum City Run

Cultureel

HILVERSUM - De Hilversum City Run wordt dit jaar feestelijker dan ooit. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de bezoekers van het grootste sportevenement van 't Gooi verrijst een tent tussen Mout en de Groest met een groot podium, waarop gedurende de gehele dag activiteiten zijn te verwachten.

Alle lopers kunnen na hun prestatie terecht in de tent waar picknickbanken, statafels en palmbomen zijn terug te vinden. De activiteiten sluiten door de dag heen aan op de groep die net de loop geeft afgerond.

Fit By Rox en en het nieuwe goede doel van de City Run, Muziekids, zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling. Als de kinderen terugkomen van Kids Run, is het dansen en de muziek op hen gericht. Na de Ladies Run en de recreatieloop toont Fit By Rox sportdemonstraties en kangoo-steps, ondersteund door DJ's geleverd door Muziekids. René Froger, een van de naamgevers van twee Muziekids Studio's, heeft beloofd langs te komen.

DJ's van Muziekids zullen voor een continue sfeer zorgen gedurende de dag. Natuurlijk worden de prijsuitreikingen ook in deze tent vanaf dit podium gedaan. Ook zal rond 12.15 uur de totale opbrengst van de basisscholen die meegelopen hebben en acties hebben gehouden ten behoeve van Muziekids, worden bekendgemaakt.

Een deel van de tent wordt ingericht als Yakult Ladies House, speciaal voor de deelneemsters van de Yakult Ladies Run. Hier kunnen de Ladies het door hen bestelde Yakult Ladies Run ophalen, zich omkleden in de Ladies omkleedtent, hun tas in bewaring geven en genieten van de afterparty.

Uit de krant