Jan Kastje.
Jan Kastje. Foto: Bastiaan Miché

PvdA en SP roepen Kastje op matje

Politie

HILVERSUM - Het blijkt lastig om de sociale huurwoningvoorraad op peil te houden. Vorige week maakte wethouder Jan Kastje van Wonen bekend dat het aantal woningen in 2021 en 2022 weer daalt. Nu willen de PvdA en de SP van hem weten wat de GroenLinks-bestuurder gaat doen om de ambitie van de coalitie te realiseren.

De twee oppositiepartijen verwijzen naar het coalitieakkoord, waarin Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks aangeven de drie woningcorporaties aan te spreken als de sociale huurwoningvoorraad onder de 11.455 komt (stand van zaken 1 januari 2016). Uit de prognoses blijkt dit de komende jaren te gebeuren en dat zorgt voor fronsende wenkbrauwen bij de PvdA en de SP.

Zo willen zij weten van Kastje waarom het zo moeilijk is om de ambitie waar te maken, wat hij eraan gaat doen om de sociale huurwoningvoorraad ten minste op peil te houden en of het college bij nieuwbouwprojecten niet moet inzetten op meer sociale (huur)woningen, zoals op Anna’s Hoeve. Tevens geven zij een paar alternatieven aan, waaronder het ontsluiten van het circusterrein en het opkopen van vastgoed.

Uit de krant