Hoe om te gaan met de ontstane onrust over de N201? De meningen zijn verdeeld.
Hoe om te gaan met de ontstane onrust over de N201? De meningen zijn verdeeld. Foto: Bastiaan Miché

Hilversums N201-statement is nog niet zo makkelijk

Buurt / wijk

HILVERSUM - 'Raad, spreek je hardop uit tegen de verbreding van de N201'. Als Hilversum een duidelijk standpunt inneemt en dat ventileert naar Haarlem en Utrecht dan neemt dat de onrust bij bezorgde bewoners weg. Maar aan dit ogenschijnlijk zichtbare verzoek zitten toch wat haken en ogen, waardoor de meerderheid van de politiek hier toch niet aan wil.

Twee moties over hetzelfde onderwerp passeerden woensdag aan het einde van de raadsvergadering de revue. Bijna de volledige oppositie (CDA, ChristenUnie, PvdA, SP en Leefbaar Hilversum) wil dat het college in opdracht van de raad een brief stuurt naar Gedeputeerde Staten van Noord-Holland met de mededeling dat verbreding van de N201 onbespreekbaar is voor Hilversum.

Zo'n signaal afgeven vindt de coalitie (Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks) verkeerd. Immers, er zijn geen concrete plannen en het vorige college heeft al aangegeven dat verbreding van de provinciale weg geen deel uitmaakt van de plannen om de A1 te verbreden.

Dat is voldoende voor nu en daar was genoeg steun voor, getuige de steun van de coalitiepartijen, het CDA, HilversumsBelang en uiteindelijk ook de PvdA voor de motie 'Onrust over N201 vraagt om een antwoord'. "Door een brief te sturen veronderstelt u dat er wel wat is. Dát zou je kunnen zien als onrust stoken", gaf GroenLinks-raadslid Frank Kool aan.

SP-fractievoorzitter Bianca Verweij vertelde de raad dat het wel degelijk zaak is om alert te blijven. Dat er niets is, klopt volgens haar niet. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant