Christine Rebello.
Christine Rebello. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Zilver en records voor Hilversumse powerlifster bij EK masters

Sport

HILVERSUM - Powerlifster Christine Rebello heeft dit weekeinde de zilveren medaille gepakt bij de Europese kampioenschappen voor masters in het Hongaarse Gyor. De Hilversumse veertiger wist zichzelf flink te verbeteren en keerde naast een plak terug met drie Nederlandse masterrecords.

Op het onderdeel backsquat wist Rebello de meeste progressie te boeken. Uiteindelijk wist ze 120 kilo naar boven te drukken, wat goed was voor zilver op dit onderdeel en een nationaal record is in haar leeftijdscategorie. Voor het EK was 110 kilo haar persoonlijke record.

Ook bij het deadliften scoorde de Hilversumse een pr: van 147,5 naar 150 kilo. De poging met 155 kilo lukte niet. Die 150 kilo is eveneens een Nederlands masterrecord en was goed voor zilver.

Alleen bij het bankdrukken wist Rebello zich niet te verbeteren. Met 67,5 kilo evenaarde zij wel haar beste prestatie ooit, maar meer zat er net niet in. Op het onderdeel zelf eindigde ze met de vierde plaats net naast het podium.

Haar eindtotaal van 337,5 kilo (de drie onderdelen bij elkaar opgeteld) betekent de beste prestatie van een Nederlandse master ooit. Deze score leverde de Hilversumse de zilveren medaille op bij het EK.

De honger is bij Rebello nog niet gestild. Over twee weken doet zij mee aan het Nederlands kampioenschap en tien weken daarna staat het wereldkampioenschap op het menu. Het WK vindt plaats in het Zweedse Helsingborg.

Afbeelding

Uit de krant