Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Geen zebrapad op 'gevaarlijke oversteek' Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - Verkeerswethouder Annette Wolthers ziet niets in de aanleg van een zebrapad op de volgens sommigen gevaarlijke oversteek tussen de Groest en het Marktplein. Dat zei de wethouder woensdagavond na vragen van de SP.

Hoewel Wolthers beseft dat de oversteek onveilig kan overkomen, is er geen aanleiding - bijvoorbeeld op basis van ongevallen - voor een zebrapad in het 'shared spacegebied' (voor alle weggebruikers). De verkeersveiligheid gaat er niet mee omhoog en bovendien leidt het alleen maar tot langere opstoppingen.

Om de verkeersveiligheid toch te vergroten, wordt de verkeersdrempel daar wel iets verhoogd. Dat moet de verkeerssituatie meer verduidelijken en de snelheid van het autoverkeer verlagen.

De SP was in de pen geklommen nadat inwoners bij de socialisten hadden geklaagd over de oversteek. Volgens raadslid Pierre van Rooden is het gebied weliswaar ingericht als shared space, de voetganger denkt vanwege de bestrating voorrang te hebben. Daarnaast duurt het nog wel even voordat de plannen voor het stationsgebied (met een autoluwe Stationsstraat) zijn gerealiseerd. 

Iets verderop wordt de weg trouwens wél veiliger gemaakt met een zebrapad. Op de Naarderstraat bij MOUT komen een zebrapad en middeneilanden. De oversteek daar is namelijk te breed. 

Uit de krant