Afbeelding
Foto: ROC van Amsterdam

MBO College Hilversum winnaar Amsterdamse mbo-studentendebat

Mensen

HILVERSUM - Vijftien studenten van MBO College Hilversum hebben donderdag als team het Amsterdams mbo-studentendebat gewonnen. "Het hele team was actief, ook in hun rol als rechters", aldus de jury.

Het Amsterdamse mbo-studentendebat vond plaats in het Bimhuis. Bijna 200 studenten van Amsterdamse mbo-scholen gingen met elkaar in debat over verschillende actuele maatschappelijke stellingen. Met name de stelling: 'Mensen die zich schuldig maken aan het verspreiden van naaktfoto's van anderen zonder hun toestemming, moeten met minimaal een jaar gevangenisstraf bestraft worden', maakte behoorlijk wat discussie los.

Een professionele jury onder leiding van de DebatUnie beoordeelde de studenten onder andere op argumenteren, luisteren, parafraseren en spreektempo. De jury was het met elkaar eens dat het team uit Hilversum het sterkste team was met sterke argumenten.

De vijftien studenten van MBO College Hilversum waren geselecteerd uit ruim zestig leerlingen die tijdens het Hilversumse mbo-studentendebat afgelopen 7 februari met elkaar in debat gingen.

Uit de krant