Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Basisscholieren geven De Lelie fris aangezicht

Algemeen

HILVERSUM - Leerlingen van de Paulusschool hebben de handen uit de mouwen gestoken en hun eigen schoolplein, dat grenst aan wijkgebouw de Lelie, opgefleurd met grote kleurrijke banners.

Afgelopen week zijn ze opgehangen en vervolgens hebben de leerlingen een korte toelichting gegeven bij hun zelfgemaakte kunstwerken. Het idee om het gebouw - in 2017 door een brand getroffen - wat te onderbreken kwam van vakleerkracht beeldende vorming Betsy Pullen.

In het najaar heeft de school projecten gedaan die, min of meer, te maken hebben met de wereld van de kinderen. De jongste kinderen maakten vissen na de vraag 'als ik als een vis geboren zou zijn dan....' De kinderen van groep 3/4/5 tekenden bekende gebouwen in Hilversum.

En in groep 6/7/8 onderzochten de kinderen de mogelijkheden om als gemeenschap te kunnen leven op Mars. Tot slot is er ook een banner met 'insecten' waarop steeds twee dezelfde gezocht kunnen worden.

In januari 2018 is er een intentieverklaring getekend tussen Alberdingk Thijm Scholen, Versa Welzijn, Kinderopvang Bink en Stichting buurtpost Zuid de Lelie om er een multifunctioneel complex neer te zetten. Op dit moment worden verschillende scenario's onderzocht.

Uit de krant