The International School Hilversum opnieuw winnaar Gooise schaaktitel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pascal Losekoot

The International School Hilversum opnieuw winnaar Gooise schaaktitel

HILVERSUM - Weliswaar minder deelnemers dan vorig jaar, maar toch een geslaagde schaakmiddag met een felle strijd op de borden. Dat was het Gooise schaakkampioenschap voor het voortgezet onderwijs maandagmiddag in de Hilversumse bibliotheek. 

Uiteindelijk bleek titelverdediger The International School Hilversum duidelijk het sterkst, voor scholengemeenschap Huizermaat en het Goois Lyceum uit Bussum. Opvallend was dat er nauwelijks partijen in remise eindigden. "Ik geloof maar eentje", zei wedstrijdleider Pascal Losekoot.

Na zes ronden bleken er drie spelers in het individueel eindklassement bovenaan te staan: Mitia Shadrin (Huizermaat), Ashwin Vishwakarma en Janu Verdonschot (beiden van de International School). Op grond van de tiebreakregels werd Shadrin, een van de jongste deelnemers, tot winnaar uitgeroepen.

Voor de drie scholen op het podium was er een surpriseprijs in de vorm van een schaakspel van chocolade. Om mee naar school te nemen en er iets leuks mee te doen, werd nog als advies meegegeven. Maar niet iedereen kon de verleiding weerstaan. De doos ging open en er werden ter plekke enkele pionnen soldaat gemaakt.

Ook voor Els Brons, directeur van de Hilversumse bieb, was er een surprise. Henk Cornelissen, voorzitter van de Stichting Hilversum Schaakt - de organisator van het kampioenschap - overhandigde haar vier fraaie houten schaakspelen en een schaakklok, ter ondersteuning van de schaakactiviteiten in de bibliotheek.

Ook volgend jaar is er een schaakkampioenschap voor het Gooise voortgezet onderwijs. Het jaarlijkse Hilversumse kampioenschap voor basisscholen vindt in het najaar plaats. En wellicht volgt er ook een lerarentoernooi.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>