Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum-Oost vraagt om second opinion

Politiek

HILVERSUM - Het geluid om de plannen van het stationsgebied nog eens goed onder de loep te nemen en te kijken naar andere mogelijkheden is niet nieuw. Maar nog niet eerder was de steun zo groot en breed als nu. De buurtverenigingen in Oost verzoeken de gemeente een second opinion te laten uitvoeren, zodat argumenten de overhand hebben op emoties.

Dat hebben de bezorgde Hilversummers vastgelegd in het manifest 'Denk goed na', dat zij maandag wereldkundig hebben gemaakt. Hier hebben zeven vertegenwoordigers van straten en buurten van Over 't Spoor hun handtekening onder gezet. Het gaat om de Simon Stevinweg, Johannes Geradtsweg, de Geuzenbuurt, De Astronoom, de Kleine Driftbuurt, de Elektrobuurt en de Liebergerwegbuurt.

De buurtverenigingen pleiten bij de politiek voor een onafhankelijk, deskundig, samenhangend en compact onderzoek. Naar hun mening is er in het stedenbouwkundig plan De 7 Straatjes te weinig aandacht voor een goede verbinding tussen Oost en West. "Daar is onvoldoende over nagedacht", aldus de verenigde buurtbewoners.

Eerder gaven de Stichting Hilversumse Architectuurprijs, het CDA en collectief Goudenkansvoorhilversum hetzelfde signaal af. Het college vindt dat zij in de plannen veel aandacht heeft voor deze verbinding.

Morgen meer in de Gooi en Eembode.

Uit de krant