Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Video

Sloopactiviteiten GAK-gebouw afgerond; nu nog opruimen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het GAK-gebouw ligt plat, de sloopactiviteiten zitten erop. Het is nu alleen nog een kwestie van de boel opruimen, vertelt Rob de Graaf van sloopbedrijf Scheffer Groep uit Wezep.

Het is de bedoeling dat het werk, dat eind vorig jaar langzaamaan startte en begin dit jaar echt opschoot, op 1 april (geen grap) helemaal is afgerond. Komende maandag gaan de containers die nu op het terrein staan al weg en moet er echt een 'weids gezicht' ontstaan, voorspelt De Graaf.

Gemakkelijk was de sloop van het volgens velen lelijkste gebouw van Hilversum zeker niet, vertelt De Graaf, al moeten we dat ook weer niet overdrijven. De moeilijkheid zat hem vooral in de locatie en de grote hoeveelheid verkeer. 

De voorbije maanden kreeg De Graaf veel positieve reacties van voorbijgangers. "Ja, mensen zijn blij dat het weggaat. Er zijn ook veel foto's gemaakt. Echt hoor. Als ik van iedere foto die was gemaakt 1 euro kreeg en dat totaalbedrag had overgemaakt aan een goed doel...Dan had dat goede doel een heel mooi bedrag gehad."

Uit de krant