Het was een drukte van jewelste.
Het was een drukte van jewelste. Foto: Robert Tjalondo

Obstakels leren overbruggen tijdens open dag Merem

Zorg

HILVERSUM - Het weer was niet best, maar dat hield veel mensen niet tegen om zaterdag naar de open dag van Merem Medische Revalidatie in Hilversum te komen. Dit was dé kans om een kijkje te nemen achter de schermen op een zorgcampus waar zorg-, behandel-, onderwijs-, sport- en opvangfaciliteiten hand in hand gaan.

Merem Medische Revalidatie biedt medisch specialistische (long)revalidatie bij kinderen, jongeren en volwassenen. Tevens biedt Merem behandeling van ernstige obesitas en diabetes bij kinderen. Dagelijks worden er honderden mensen geholpen met hun revalidatietraject, om hen op de best passende manier (weer) mee te laten draaien in de maatschappij. Dit gebeurt zowel op de zorgcampus in Hilversum als in meerdere vestigingen in Almere en Lelystad.

Tijdens de open dag konden bezoekers kennismaken met iedere vorm van revalidatie binnen Merem. Zo kreeg men onder meer antwoord op vragen over longinhoud, hoe voer je éénhandig een activiteit uit?, communiceren als praten niet vanzelfsprekend is, lopen met een orthese of prothese en rolstoelvaardigheden, hoe obstakels te overbruggen.

Naast alle zorgactiviteiten, waar men kon ervaren hoe het is om een lichamelijke of geestelijke aandoening te hebben, was er ook een banenmarkt waar mensen konden speeddaten met zorgpersoneel, werd de nieuwe kindertuin van Merem feestelijk geopend en was er allerlei theater op het terrein.
 

Uit de krant