Meer groen rondom het Marktplein.
Meer groen rondom het Marktplein. Foto: Bastiaan Miché

Toegezegd, dus zes extra bomen rond Marktplein komen er

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een toezegging is een toezegging, ook al is dat van de vorige wethouder. Dat betekent dus dat er zes extra bomen komen rondom het Marktplein en dat blijkt tegen de zin van de omwonenden te zijn.

Dat was het antwoord van wethouder Arno Scheepers op vragen van de SP. De socialisten hadden de VVD'er vragen gesteld over de komst van deze zes bomen. Volgens SP'er Pierre van Rooden menen de bewoners dat met plaatsing van deze bomen afspraken worden geschonden. Zij menen dat het woongenot vermindert en de bomen 20 meter hoog zijn, waardoor er amper nog zicht is op het plein.

Scheepers bevestigde dat er in december een gesprek is geweest over de komst van zes nieuwe platanen en dat de omwonenden 'not amused' zijn hierover. De motie om meer groen neer te zetten om het Langgewenst is een initiatief van de raad. Vervolgens is deze opdracht blijven liggen. Als puntje bij paaltje komt, moet hier wel gehoor aan worden gegeven. "Het is een toezegging van mijn voorganger (Floris Voorink, red.). Ik moet het dus uitvoeren."

Of de bomen een kort leven beschoren is op deze plek weet de wethouder niet. Bewoners beweren dat de nieuwe platanen, die tussen andere komen te staan, in de verdrukking komen, waardoor ze weer gekapt moeten worden. "Ze gaan naar elkaar toe groeien. Is dat risicovol", was de vraag die Scheepers openhield. Heel lang duurt het niet meer voordat het extra groen neergezet wordt. Volgens Scheepers gebeurt dit eind maart, en anders begin april.

Uit de krant