Afbeelding
Foto: Theater Veder

Amateurtoneelspelers gezocht voor ouderen met dementie

Zorg

HILVERSUM - Inwoners van 't Gooi met talent voor theater, poëzie, zang of muziek krijgen de kans dit in te zetten voor ouderen met dementie. Dat is te danken aan een samenwerking tussen Hilverzorg en Theater Veder. Amateurtoneelspelers worden professioneel opgeleid door trainers van Veder, waarna ze met regelmaat een huiskamervoorstelling geven op een van de locaties van HilverZorg.

Stichting Theater Veder is een trainings- en adviesbureau op het gebied van communiceren met kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met dementie. "We zijn trots op deze mooie en innovatieve samenwerking met Theater Veder", aldus bestuurder Ben Hammer van HilverZorg. "We brengen kunst en cultuur niet alleen naar kwetsbare ouderen toe, maar dragen hiermee vooral bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. Door echt aan te sluiten bij hun beleving ontstaan hele mooie contactmomenten."

HilverZorg zet al langer theater en acteurs in om op een laagdrempelige manier contact te maken met ouderen met geheugenproblemen, maar de samenwerking met Theater Veder gaat nog een stap verder. De amateurtoneelspelers krijgen kosteloos een opleiding aangeboden in theater maken met de Veder Methode: een interactieve en levendige manier om contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat.

Belangstellenden zijn welkom tijdens een informatiedag op 26 maart van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur op expertisecentrum Zonnehoeve, Loosdrechtsebos 9 te Hilversum. Voor aanmelden, zie www.hilverhart.nl/theater-hilverzorg.

Uit de krant