Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum Alive 2019 gaat niet door

Cultureel

HILVERSUM - Het driedaagse muziekevenement Hilversum Alive, dat dit jaar in het weekend van 28, 29 en 30 juni zou plaatsvinden, gaat niet door. Dat heeft het bestuur van de Stichting Hilversum Alive woensdag besloten.

"Uit uit het verleden behaalde resultaten blijkt dat Hilversum Alive niet meer is wat het geweest is", aldus bestuursvoorzitter Paul Hoogermolen. Dat betekent dat er deze zomer dus geen grootschalig muziekevenement plaatsvindt in het centrum. "We willen met iets anders komen en daar is meer tijd voor nodig."

Het is de bedoeling dat er volgend jaar een compleet nieuw evenement - enkel op het Marktplein - moet plaatsvinden. Samen met de gemeente en het bestuur van Podium de Vorstin (daar heeft men de contacten) wil de stichting een groot, meerdaags (deels betaald) muziekevenement realiseren met echt grote namen. "En dan heb je het over een heel ander evenement met heel andere budgetten", vervolgt Hoogermolen.

Het besluit komt een jaar nadat Alive ook bijna niet doorging. Toen meldde het bestuur aanvankelijk dat het muziekevenement niet door zou gaan. Dat kwam doordat de organisatie niet de aangevraagde subsidie had ontvangen van de gemeente. Dat leidde tot kritiek van veel Hilversummers richting de gemeente, die uiteindelijk alsnog 15.000 euro extra bijdroeg. Samen met een bijdrage vanuit het Stadsfonds was dat uiteindelijk voldoende om Hilversum Alive toch door te laten gaan. Toen wel.

Uit de krant