In februari werd gesproken over de Gebiedsagenda.
In februari werd gesproken over de Gebiedsagenda. Foto: Bastiaan Miché

Supervisor aanstellen voor spoorzone én stationsgebied

Politiek

HILVERSUM - De ontwikkeling van de spoorzone en het stationsgebied zijn twee verschillende projecten die wel degelijk met elkaar in verbinding staan. Vanuit die gedachte stelt wethouder Floris Voorink voor om een supervisor aan te stellen, zodat de samenhang in de gaten gehouden wordt.

Wat Voorink betreft is het wijs om een persoon aan te stellen die de rode draad vasthoudt en bewaakt. Samenhang krijgen in het gebied is belangrijk. In zijn ogen kan een supervisor dat traject de komende jaren goed begeleiden. Een persoon die handelt vanuit één visie en gedachte. Die kijkt naar bijvoorbeeld architectuur en invulling van de openbare ruimte.

Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders de Gebiedsagenda 1221 vastgesteld onder voorbehoud van een positief advies van de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen. Dat gesprek vindt op woensdag 10 april plaats. Om hierna voortvarend met de realisatie van ambities aan de slag te kunnen gaan, zo stelt het college, is een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld. Dat is conform de aangegeven begrotingswijziging.

Project Spoorzone loopt al ruim anderhalf jaar. Projectontwikkelaars, bewoners uit de Geuzen-, Elektro- en Kleine Driftbuurt en andere belanghebbenden hebben onder regie van de gemeente de gebiedsagenda opgesteld. Hierin staan plannen om het leef-, werk- en woonklimaat de komende jaren te verbeteren.

Uit de krant