Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Potje midgetgolf als ludieke bedrijfsborrel voor Hilversumse ZZP-ers

Bedrijven

HILVERSUM - Tijd voor ontspanning, een stukje teambuilding en lekker bijkletsen. Dat was de gedachte achter een bedrijfsborrel speciaal bedoeld voor ZZP-ers. Die hebben immers nooit een bedrijfsborrel.

Binnen De Grossierderij aan de Kerklaan - waar meerdere creatieve ondernemers creatief bezig zijn - vond deze allesbehalve saaie bedrijfsborrel plaats. Onder de noemer 'Je bent zelf een collega' speelden de pakweg zestig aanwezigen binnen - zonder dat zij dit vooraf wisten - een potje midgetgolf. 

In vijf verschillende ruimtes moesten zij de twaalf verschillende banen in zo min mogelijk slagen afleggen. De groepen werden daarbij zo ingedeeld dat de spelers binnen die aanwezige groepen elkaar niet kenden. "En als je dan samen iets doet, bijvoorbeeld een potje midgetgolf, is het ijs gelijk gebroken", aldus bedenker Geert-Jan van Dijken . "Ook was iedereen gek aangekleed als bijvoorbeeld duivels, kikkers, piraten op Blues Brothers. Dat maakt het allemaal extra grappig en minder serieus."

Eenvoudig waren de verschillende banen - met allerlei gekke hindernissen als ballen, kabels of bananen - overigens allerminst. Dat blijkt ook wel uit de uitslag. Winnaar Thomas Renouvin had toch nog 43 slagen nodig. Maar vooral van belang was dat het concept aansloeg, kijkt Van Dijken terug. "Het kost ontzettend veel tijd om het op te zetten, maar het is leuk als mensen vervolgens zo enthousiast zijn." 

Uit de krant