Een visualisatie van het nieuwe Stationsplein.
Een visualisatie van het nieuwe Stationsplein. Foto: Gemeente Hilversum

CDA komt met motie voor second opinion stationsgebied

Algemeen

HILVERSUM - De motie die je wist dat die zou komen, zoals een verbasterde zin uit het geschrapte Koningslied luidt, komt morgen tijdens de raadsvergadering inderdaad aan bod. Het CDA dient morgen een motie in waarin zij het college oproept een second opinion te laten uitvoeren naar de verkeerskundige effecten van het stedenbouwkundig plan van De 7 Straatjes.

Daarnaast roepen de christendemocraten wethouder Arno Scheepers op om op korte termijn een onafhankelijk bureau in de arm te nemen die gaat kijken naar de meest wenselijke oplossingen voor duurzame ontwikkeling van het gebied binnen een ruime cirkel met als middelpunt het station. Hierbij staat het verbeteren van de fysieke verbinding tussen Hilversum-Oost en West centraal. 

Op donderdag 14 maart besprak de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen het stedenbouwkundig plan. Het merendeel van de partijen gaf aan dat het veelbesproken voorstel voor de herinrichting van het stationsgebied niet rijp is voor besluitvorming. Scheepers is terug naar de tekentafel en komt in de commissie van mei terug met de aangepaste plannen.

In deze nieuwe opzet kijkt de VVD'er niet naar het verbeteren van de verbinding tussen Oost en het centrum. Volgens de wethouder is de kracht van De 7 Straatjes dat er altijd ruimte blijft hiervoor. Daarnaast is vooraf al gekeken naar een oplossing. Tijdens de commissie gaf Scheepers in zijn lange beantwoording aan dat ruimte tussen de kleine spoorbomen en de Betarixtunnel beperkt is.

Zeven buurtverenigingen uit Oost hebben de krachten gebundeld en gaven eerder al aan dat zij een second opinion willen. Hun wensen hebben ze opgesteld in het manifest Denk goed na, dat zij tijdens de commissie overhandigd hebben aan de wethouder.

Uit de krant