Het verzet tegen de komst van vluchtelingen in Kerkelanden in 2015.
Het verzet tegen de komst van vluchtelingen in Kerkelanden in 2015. Foto: Bastiaan Miché

Geen woningen op oude LTS-locatie Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - Er komen definitief geen woningen op de voormalige LTS-locatie in Kerkelanden. Het college van burgemeester en wethouders heeft - volgens de gemeente 'in goed overleg' - besloten om het proces tot wijziging van het bestemmingsplan voor deze locatie definitief stop te zetten.

Voor deze locatie (Franciscusweg 10) geldt op dit moment grotendeels de functie 'kantoorterrein'. De afgelopen jaren heeft er onderzoek plaatsgevonden om op een deel van de locatie een woonfunctie mogelijk te maken. Toenmalige reden was de noodzaak om vluchtelingen en/of statushouders op deze plek te huisvesten. Dat leidde destijds tot het nodige verzet (zie foto).

Nadat deze reden verviel, berichtte de gemeente in 2016 dat hier binnen één tot anderhalf jaar minstens vijftig sociale huurwoningen in combinatie met woningen in het middeldure segment zouden komen. 

Nu blijkt dat de functie wonen hier wel haalbaar is, echter 'de planologische en maatschappelijke uitdagingen voor de ontwikkelaar en de gemeente zijn zo groot dat besloten is geen verdere medewerking te verlenen om wonen op deze plek toe te staan'. Met de ontwikkelaar gaat de gemeente in gesprek over een alternatieve invulling.  

Uit de krant