Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Snel besluit over de nieuwe Lelie

Buurt / wijk

HILVERSUM Binnen nu en een maand, maximaal anderhalve maand, moet de knoop worden doorgehakt. Wethouder Arno Scheepers van Wijk en Buurten en Vastgoed vindt dat de Bloemenbuurt recht heeft op duidelijkheid voor wat betreft het nieuwe buurthuis.

Vrijdag 22 maart was het twee jaar terug dat wijkcentrum De Lelie door twee branden binnen 24 uur onbruikbaar werd. Nog altijd is er geen helderheid over wat ervoor in de plaats komt en daar moet snel een einde aan komen, aldus de VVD'er.

Er liggen twee opties op tafel: er komt een buurthuis terug (De Lelie 2.0) of er verrijst een multifunctioneel gebouw met ruimte voor de Paulusschool, een kinderopvang en plek voor een wijkcentrum. De kosten zijn hierin een belangrijke factor.

Scheepers weet dat het ongeduld toeneemt in de wijk. Die geluiden waren vrijdag ook te horen toen vrijwilligers rondom het gehavende pand bezig waren de omgeving op te fleuren met bloemen en planten. "De nieuwe Lelie komt er", zegt hij duidelijk. Vraag is dus nog even in welke vorm.

In de tussentijd heeft de gemeente, inmiddels eigenaar van de grond, toestemming gegeven aan de buurt om extra speelruimte aan de achterkant van het afgebrande gebouw te creëren. Dat is onderdeel van een plan dat omwonenden zelf hebben ingediend.

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode.

Uit de krant