Hilversum was zondag met 5-3 te sterk voor HCAS.
Hilversum was zondag met 5-3 te sterk voor HCAS. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum mazzelde bij aanleg nieuwe hoofdveld

Sport

HILVERSUM - Feest bij HMHC zondag. Niet alleen wonnen de Hilversumse hockeyers hun eerste wedstrijd van het seizoen, ook was er de opening van het nieuwe hoofdveld.

Bestuurslid Accommodatie Mischa Pohlmann moet er toch wel hard om lachen. Want wat heeft de 1600 leden tellende vereniging, gevestigd op Sportpark Loosdrecht, een mazzel gehad bij de aanleg van het nieuwe veld - gemaakt van het beste materiaal dat er is - deze winter.

Die mazzel zit hem in het feit dat eigenlijk de zomerperiode een veel beter moment is om het veld aan te leggen. Belangrijke eisen zijn namelijk dat het vier of vijf dagen achter elkaar droog weer moet zijn en minimaal 10 graden Celcius. Maar hoek vaak komt dat nou voor in de donkere en koude maanden?, weet ook Pohlman.

Vanwege allerlei btw- en planningsgedoe kon het echter niet anders dan tijdens de winterstop de boel op de schop gooien. "Het was tegen beter weten in, inderdaad", kijkt het bestuurslid terug. "Omdat je het veld moet lijmen, moet het droog weer zijn. Water en lijm zijn namelijk geen vrienden van elkaar. En als het dan fout gaat, dan scheurt het en heb je ellende."

Maar in plaats van ellende kwam er net een periode - eind februari/begin maart - met prachtig lenteweer. De harde werkers konden in hun T-shirt het nieuwe veld prepareren voor de tweede competitiehelft en de jaren erna. Het werk was overigens wel hard nodig. Het veld dreigde namelijk te worden afgekeurd door de bond en een afgekeurd hoofdveld is voor een Gooise hockeyvereniging niet bepaald goede reclame.

Nu is er een hoofdveld waar de vereniging zo weer twaalf tot dertien jaar mee vooruit kan. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant