Impressie van de nieuwe woonwijk.
Impressie van de nieuwe woonwijk.

Weg vrij voor nieuwe woonwijk Philipsterrein

Buurt / wijk

HILVERSUM - Na een periode van intensief samenwerken tussen de gemeente Hilversum en Philipshof Residences om te komen tot een woningbouwplan voor het Philipsterrein heeft de gemeenteraad woensdagavond ingestemd met het Masterplan. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor een mooie en nieuwe woonwijk op het voormalige Philipsterrein aan de Anton Philipsweg in Hilversum.

Het terrein van de voormalige Philips NEC fabrieken is sinds 2014 niet meer in gebruik. Op dit terrein waar nu nog lege kantoorpanden staan worden maximaal 260 nieuwe woningen gebouwd. Er worden huur- en koopwoningen gebouwd, maar ook laagbouwwoningen en appartementen.

Snelheid maken
Floris Voorink: "We hebben lang gewerkt aan de ontwikkeling voor dit terrein. In 2016 tekenden de gemeente en Philipshof Residences BV een overeenkomst voor de ontwikkeling van dit gebied. Nu drie jaar later kunnen we eindelijk aan de slag. Nu het Masterplan is vastgesteld, kan er snelheid worden gemaakt. Dit helpt om onze ambities in deze collegeperiode waar te maken: versnelling in de woningbouw."

Gary Lisman van Philipshof: "We zijn blij dat we in samenwerking met de gemeente en verschillende betrokkenen tot een succesvol masterplan zijn gekomen. We danken hen voor hun inzet en zien met veel vertrouwen uit naar de realisatie van een mooie woonwijk. We gaan nu het ontwerpbestemmingsplan voorbereiden zodat de gemeente dat in procedure kan brengen. Het streven is dat dit in het derde kwartaal van 2019 plaatsvinden. We willen graag in 2020 van start met de bouw."

Veel belangstelling
De herontwikkeling van het Philipsterrein biedt de mogelijkheid om van een afgesloten kantorenlocatie een groene woonwijk te maken aan de rand van natuurgebied Zuiderheide. In januari 2019 is het concept masterplan gepresenteerd aan (buurt)bewoners, mogelijke toekomstige bewoners en geïnteresseerden tijdens een inloopavond.

Deze bijeenkomst werd door 225 mensen bezocht. Tijdens deze avond konden belangstellenden de informatiepanelen bekijken en vragen stellen aan de
makers van het plan. De overgrote meerderheid van de aanwezigen was enthousiast over het plan.

Uit de krant