Victoria kwam bij vlagen aardig mee, maar heel veel leverde dat niet op.
Victoria kwam bij vlagen aardig mee, maar heel veel leverde dat niet op. Foto: Bastiaan Miché

Dramatisch seizoen voor Victoria na jaren van succes harde leerschool

Sport

HILVERSUM - Victoria beleeft na jaren hosanna een dramatisch seizoen. Zaterdag verloor de ploeg opnieuw. Met vijf punten bezetten de Hilversummers de laatste plaats in de eerste klasse.

De regionale voetbalderby tussen Victoria en Huizen was niet hoogstaand. Spanning was de oorzaak. Er stond voor beide ploegen veel op het spel. Voor Victoria was het de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse af te wenden. Huizen moest zich uit de gevarenzone spelen om een derde zeperd, degradatie, in drie jaar tijd te voorkomen. Het werd 0-3 voor Huizen.

De zege van Huizen was volkomen terecht. De bezoekers waren simpelweg effectiever in het benutten van de spaarzame kansen. Victoria kwam bij vlagen voetballend aardig mee met de bezoekers; in de afrondende fase ontbrak het bij de dolende Hilversummers echter aan kwaliteit en creativiteit.

Na de 0-1 in de eerste helft door Sebastiaan van Kammen kreeg Victoria direct na rust een kans, maar de lat stond een treffer in de weg. Na de 0-2 door Olivier Blaauw en de 0-3 door Hidde van der Veldt was het over en uit voor de thuisploeg.

Met gebogen hoofden verlieten de Victorianen na alweer de zeventiende nederlaag dit seizoen het veld. De degradatie naar de tweede klasse is vrijwel een feit omdat WV-HEDW, dat voorlaatste staat, onverwacht met 4-1 van AFC won.

Het verschil met WV-HEDW is zeventien punten met nog zes wedstrijden te gaan; goed voor maximaal twintig punten. Niet meer te overbruggen en na twintig duels met slechts vijf punten en 63 goals tegen heb je niets te zoeken in de eerste klasse.

Victoria-aanvoerder Kasper Leenen veegde het zweet van zijn voorhoofd en oordeelde vervolgens keihard: "Dit seizoen is voor ons een harde leerschool geweest. Het is nu klaar. Vanaf de start van het seizoen had ik al geen goed gevoel. We begonnen met verlies, speelden daarna gelijk en wonnen thuis van WV-HEDW. Daarna alleen maar verloren. Alleen twee weken geleden nog een gelijkspel tegen Zwaluwen. We zijn op alle fronten kinderlijk afgetroefd. Voor de winterstop hield de trainer nog moed in zijn reacties. Maar dat is trainerstaal en daar heb ik niets aan. In zijn hart wist hij wel beter."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant