Woensdag staat er een bijzondere wedstrijd op het programma bij de voetbalclub in Oost.
Woensdag staat er een bijzondere wedstrijd op het programma bij de voetbalclub in Oost. Foto: Bastiaan Miché

NOS-prominenten op kunstgras van Wasmeer

Zorg & Gezondheid

HILVERSUM - Vorig jaar beviel het treffen tussen de NOS-coryfeeën en de G-voetballers van Wasmeer zo goed dat ze dat gewoon in de herhaling gooien.

NOS-prominenten nemen het opnieuw op tegen de G-voetballers van Wasmeer. Deze wedstrijd vindt plaats in het kader van de collecteweek Fonds Gehandicaptensport. Woensdag 3 april vanaf 18.30 uur kruisen de twee teams de sportieve degens op het kunstgras van de voetbalvereniging in Oost.

Diverse bekende NOS'ers doen de kicksen volgende week woensdag aan. Op het veld verschijnen onder meer sportpresentatrice Dione de Graaf, weervrouw Willemijn Hoebert, sportpresentator Jeroen Stomphorst, commentatoren Frank Wielaard en Edwin Peek, verslaggever Vlado Veljanoski, sportpresentatrice Rivkah op het Veld en nieuwspresentatrice Astrid Kersseboom.

Het is de tweede editie van deze wedstrijd. Het G-team en het team met bekende mensen van de NOS namen het vorig jaar al een keer tegen elkaar op. "Het was een onvergetelijke avond", meldt Eric Ansems. "Het was prachtig om te zien hoe de mannen en vrouwen genoten van de aandacht."

Deze voetbalpot is onderdeel van de nationale collecteweek Fonds Gehandicaptensport, die duurt van zondag 31 maart tot zondag 6 april. Dit jaar is er een challenge aan verbonden. Oud-wielrenprof Bas Tietema en ambassadeur van het fonds gaat per fiets het land door en doet onder meer de achttien stadions van de Eredivisie aan; een tocht van zo'n 1.500 kilometer. De opbrengst van deze fietstocht gaat naar het fonds voor de gehandicaptensport.

Dinsdag 2 april komt Tietema langs bij Wasmeer. Vanaf 18.00 uur wordt hij verwelkomd door een aantal G-voetballers, trainende jeugdleden en andere belangstellenden.

Uit de krant