Bas Brüll van bouwbedrijf De Klusbaas.
Bas Brüll van bouwbedrijf De Klusbaas. Foto: Bastiaan Miché
De ondernemer vertelt...

De Klusbaas staat voor professionaliteit en kwaliteit

Bedrijven

HILVERSUM - Het bouwbedrijf De Klusbaas is gespecialiseerd in verbouwingen, onderhoud en renovatie. Zowel kleine verbouwingen als grote renovaties of onderhoud aan woning of bedrijf.

Eigenaar Bas Brüll is in 2000 begonnen met De Klusbaas. "Ik ben alleen begonnen, maar na een jaar had ik zo veel werk dat ik personeel moest aannemen. Nu heb ik zeven vakmensen in dienst die je vaak in Hilversum ziet rondrijden in onze herkenbare De Klusbaas-bestelbus."

Kleine en grote klussen
De Klusbaas doet elke opdracht zelf en dat loopt uiteen van verbouwen, renoveren, binnen- en buiten schilderen, een uitbouw plaatsen tot het maken van timmerwerk op maat. Ook veel panden van historische waarde hebben zij in onderhoud. Maar ook doet het bedrijf de kleinere klussen in en om het huis. "Als iemand met een idee komt, gaan we kijken of het uitgevoerd kan worden. Ik maak dan een vrijblijvende offerte op basis van mijn ervaringen. We berekenen alleen de uren die wij ook daadwerkelijk gemaakt hebben."

Voor De Klusbaas is goede communicatie belangrijk. "Wij maken altijd duidelijke afspraken. Als we bij iemand aan het werk zijn, is ons streven om dat zo netjes mogelijk te doen. Om die reden hebben we ook binnen- en buitenschoenen en na bijvoorbeeld een gaatje boren ruimen we het op. We proberen altijd zo weinig mogelijk overlast te bezorgen en je hebt bij ons altijd een vast aanspreekpunt. Als extra service gaan we elk jaar bij onze klanten langs om te kijken of het schilderwerk van hun woning er nog goed opzit en we maken het dan ook schoon, want dan kun je het onderhoud met drie tot vier jaar verlengen. Ik zit met mijn bedrijf in Hilversum en we doen ook alleen maar werk voor particulieren en bedrijven in Hilversum en dan met name in de villawijken. Wij hebben een servicemonteur die zeven dagen in de week 24 uur bereikbaar is voor storingen."

Wensen en dromen
Bas vertelt enthousiast dat zijn hobby zijn werk is geworden. “Nadat ik zelf twee huizen had gerenoveerd, merkte ik dat het verbouwen echt iets voor mij was. Ik besloot dan ook mijn baan als havenmeester op te zeggen en zelf te gaan ondernemen. En dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Klanten zijn enthousiast als wij er zijn en via mond-tot-mond reclame blijven de grote en kleine klussen binnen komen. Wij doen ons werk naar de wensen en dromen van de klanten en dat wordt zeer gewaardeerd.”

 

Het bouwbedrijf De Klusbaas is een woning aan het verbouwen.

Uit de krant