Marleen Remmers.
Marleen Remmers. Foto: GroenLinks Hilversum

GroenLinks Hilversum: voorlopig geen straten vernoemen naar witte mannen

Mensen

HILVERSUM - Hilversum moet toekomstige straten niet meer vernoemen naar witte mannen, 'totdat een beter evenwicht in de straatnaamgeving is bereikt'. Dat verzoekt de Hilversumse fractie van GroenLinks. 

Fractievoorzitter Marleen Remmers van GroenLinks dient het verzoek woensdagavond tijdens de raadscommissie economie en bestuur in. Het is dan aan het college van burgemeester en wethouders om hierop te reageren. 

Aanleiding voor het verzoek dat er veel minder vrouwelijke dan mannelijke politici zijn. "Hoewel we in Hilversum qua raadsleden (40 procent) boven het landelijke gemiddelde zitten met het aantal vrouwen in onze raad, blijven we op diverse terreinen achter", aldus Remmers. 

Een gemakkelijke maatregel om te komen tot meer diversiteit in de maatschappij is daarom te letten op de straatnaamgeving. GroenLinks verwijst daarbij naar Putten waar een hele nieuwe wijk wordt vernoemd naar lokale heldinnen. Daarom het verzoek om de komende periode ('uiteraard op een zorgvuldige wijze, wellicht met ondersteuning van een historicus) voorrang te geven aan diversiteit bij de straatnaamgeving.

Uit de krant