In september vorig jaar viel de politie de woning van de vlogger binnen.
In september vorig jaar viel de politie de woning van de vlogger binnen. Archieffoto: Bastiaan Miché

Had bekende vlogger uit Hilversummer nu wel of geen seks met minderjarige?

Politie

HILVERSUM - Er zal opnieuw onderzoek gedaan worden naar het bewijsmateriaal dat er ligt tegen een 34-jarige Hilversummer vlogger, die van ontucht met een minderjarige en het onttrekken aan het wettelijk gezag van hetzelfde Nijmeegse meisje wordt verdacht.

Op verzoek van zijn advocaat A. Boumanjal zal een telefoongesprek opnieuw uitgeluisterd worden en twee getuigen worden gehoord. In september hoopt de rechtbank de inhoudelijke behandeling af te ronden.

De vlogger met meer dan honderdduizend volgers was naar zijn mening niet op de hoogte van de jonge leeftijd van het meisje waar hij op het moment dat hij werd aangehouden een relatie mee had. Het meisje uit Nijmegen was op dat moment 15 jaar. De Hilversummer dacht dat ze 23 jaar was, zoals zij hem verteld zou hebben.

Het Openbaar Ministerie stelt dat uit getapte telefoongesprekken naar voren zou zijn gekomen dat de man wel degelijk op de hoogte was van de leeftijd van zijn toenmalige vriendin. Maar volgens hem is er in de uitwerking van een telefoongesprek met zijn broer een essentieel woord weggevallen waaruit juist blijkt dat hij dat niet wist. De rechtbank vindt dat dat onderzocht moet worden.

Ook een eerder telefonisch contact van de man met een vriendin waar hij spreekt over een 15-jarige waar hij seks mee gehad zou hebben, zou anders in elkaar zitten dan aanvankelijk gedacht werd. De rechtbank wil ook hier nader onderzoek naar en roept daarvoor twee getuigen op.

De Hilversummer had al een paar maanden een relatie met het meisje dat hij via snapchat leerde kennen. Toen zij op 9 september bij hem op bezoek was in Hilversum hebben haar ouders de politie ingeschakeld vanwege vermissing. Al snel werd duidelijk dat hun dochter bij de bekende vlogger verbleef. Zij zouden die avond seks met elkaar gehad hebben.

Ook zou de man een seksueel getint filmpje dat het meisje aan hem had gestuurd hebben doorgestuurd aan zijn zus en een paar vrienden. Volgens de Hilversummer om hen te vragen of zij het meisje als een 15-jarige herkende. Het Openbaar Ministerie betitelt dat als kinderporno.

Tijdens de zitting was het net als bij een vorige zitting in december rumoerig op de publieke tribune. Familie en bekenden van het slachtoffer kregen een 'gele kaart' toen zij al te luidruchtig waren op de publieke tribune.

Uit de krant