De situatie bij de Stationsstraat en de Naarderstraat.
De situatie bij de Stationsstraat en de Naarderstraat. Foto: Bastiaan Miché

Kruising bij Mout dit najaar op de schop

Buurt / wijk

HILVERSUM - Zes weken sleutelen in het najaar aan de kruising Stationsstraat/Naarderstraat en eind december staat de herinrichting van de rotonde Diependaalselaan/Utrechtseweg in de planning. Deze werkzaamheden van twee onveilige plekken in Hilversum staan op stapel, mits de gemeenteraad in mei akkoord gaat met het vrijgeven van de kredieten.

De totale investering voor deze twee verkeerskundige ingrepen is 281.000 euro. Het kruispunt Diependaalselaan/Utrechtseweg, volgens de in 2017 opgestelde lijst van de gemeente het gevaarlijkste punt van Hilversum, is de grootste kostenpost: 215.000 euro. Om de situatie bij Mout aan te pakken is 66.000 euro nodig. Hierbij moet worden aangemerkt dat de provincie Noord-Holland de helft betaalt. Verkeerswethouder Annette Wolthers verzekert dat de subsidieaanvragen ditmaal op tijd de deur uit zijn gegaan.

Als de raad op woensdag 29 mei het geld beschikbaar stelt, dan is de kruising Stationsstraat/Naarderstraat de eerste die op de schop gaat. De werkzaamheden - onder meer het verbreden van de bocht - gaan zo'n zes weken duren en vinden ergens in de periode september - november plaats. Eind december, in de kerstvakantie, moet de rotonde Diependaalselaan/Utrechtseweg worden aangepakt. Hier komen onder andere middengeleiders, een betere signalering en plateaus. De gemeente meldt dat er vooraf een participatietraject komt met de omwonenden.

Uit de krant