Karin Walters.
Karin Walters. Foto: Bastiaan Miché

Jongerenwerk in Hilversum krijgt 145 mille extra

Politiek

HILVERSUM - Hoewel er geen problemen zijn met jongeren in het centrum, aldus wethouder Karin Walters van Welzijn en Zorg, is het wel nodig dat hier jongerenwerk komt. Momenteel ontbreken ambulante jongerenwerkers. Om dat te regelen, in ieder geval tot eind 2019, trekt de gemeente nu de knip.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten 145.000 euro vrij te maken. Het geld komt uit de algemene middelen. Van dit bedrag kunnen van 1 april tot en met 31 december twee ambulant jongerenwerkers aan de slag in het centrum. "Daar is geen jongerenwerk, maar het wordt er wel gemist. We hebben ze daar nodig op korte termijn", legt Walters uit. Deze extra impuls komt volgens haar ook tegemoet aan de wens van de raad. November vorig jaar gaf de politiek aan dat ontmoeten in de wijk belangrijk is. De wethouder zegde toe zich hierin te verdiepen. Met deze maatregel geeft ze gehoor aan die politieke wens.

In het centrum komen veel jongeren samen. Volgens Walters zijn de meeste wel bekend omdat zij ook in andere wijken te zien zijn. De extra jongerenwerkers zijn er onder meer voor het vroegtijdig signaleren, de preventieve aanpak van jeugd en jongeren. Naast het tegengaan van jeugdoverlast zetten de jongerenwerkers zich in om bepaalde groepen jongeren meer kansen op werk of scholing te geven. Tijdens het bespreken van de Kadernota bepaalt de raad of Hilversum ook in 2020 geld vrijmaakt hiervoor.

Uit de krant