Carlien Dirkse van den Heuvel werkt graag samen met de patiënt aan de fysieke klacht.
Carlien Dirkse van den Heuvel werkt graag samen met de patiënt aan de fysieke klacht. Foto: Pim Wessels
Advertorial

Voormalig aanvoerder hockeysters Oranje nu fysiotherapeut in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - Een klein half jaar terug kwam de vrij abrupte mededeling dat ze haar interlandloopbaan meteen beëindigde. Geen Oranje meer voor Carlien Dirkse van den Heuvel. De 31-jarige heeft gekozen voor haar maatschappelijke carrière als fysiotherapeut in Hilversum.

Dirkse van den Heuvel heeft een imposante carrière als hockeyster achter de rug. Ze speelde 203 interlands, won in 2012 goud met Oranje tijdens de Olympische Spelen in Londen en was twee keer met de ploeg de beste van de wereld.

Haar laatste wedstrijd is de gewonnen WK-finale van vorig jaar (6-0 winst op Ierland). Hockeyen doet ze nog steeds. Ze komt uit voor hoofdklasser SCHC uit Bilthoven.

Sinds eind november vorig jaar is zij geen Oranjeklant én aanvoerder meer. De combinatie topsport en werken als fysiotherapeut is niet te doen voor Dirkse van den Heuvel. Met het nationale team is ze heel veel van huis. Patiënten behandelen als je in het buitenland zit, is onmogelijk.

BIG-registratie
Daarnaast moet ze om de zogeheten BIG-registratie te behouden een minimumaantal behandelingen per jaar doen. Dat wilde ze niet in gevaar brengen en daarop besloot ze te stoppen bij het Nederlands team.

Nu werkt zij als fysiotherapeut bij Movewell in Hilversum, dat te vinden is in het Medisch Centrum Dudokpark. Ieder half uur is anders. Dat maakt haar werk zo boeiend, aldus de dochter van twee fysiotherapeuten. "Het menselijk lichaam is superinteressant", stelt ze. "Samen met de patiënten de puzzel oplossen. Iedereen is anders. Steeds is het zoeken naar wat past bij diegene. Een fysiotherapeut is tijdelijk. Je helpt de mensen, maar mensen moeten de klacht ook zelf gaan managen, maar wel voelen dat wat ze doen echt werkt. Het leuke is dat je de één moet afremmen en de ander juist moet stimuleren. Voor mij is dit iedere keer weer een nieuw verhaal."

Soepel
Het werk bevalt haar prima, met inmiddels een tweede fysio als collega. De agenda zit goed vol. De samenwerking met de chiropractor verloopt soepel. Naast een behandelruimte beschikt Movewell over een grote oefenruimte, een goede plek om te werken aan de klacht.

Dat geldt nu nog alleen voor de patiënten, maar in de nabije toekomst wil de praktijk dat dit ook een ruimte is waar bijvoorbeeld buurtbewoners op een laagdrempelige wijze kunnen trainen. Er komen fitnessabonnementen. Een personal trainer loopt er nu al rond.

De fysiotherapiepraktijk is gevestigd in het pand aan de Hoge Naarderweg 3C. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 035-7600645. Een afspraak inplannen kan via www.fysiotherapiemovewell.nl.

Uit de krant