Restaurant Floyds aan de Noodweg, midden in de natuur.
Restaurant Floyds aan de Noodweg, midden in de natuur. Foto: Bastiaan Miché

Floyds gaat halfjaar na overlijden eigenaar weer open

Bedrijven

HILVERSUM - Een enorme klus is het wel, emotioneel ook. Voor Wilma van Ingen althans. Na het toch plotselinge overlijden van haar man Frank aan kanker begin dit jaar, met wie ze samen Restaurant Floyds runde, wordt het restaurant aan de Noodweg momenteel opgeknapt. Begin mei gaan de deuren weer open.

Een klein, karakteristiek pandje. Dat was de eerste gedachte bij Frank en Wilma van Ingen ruim 21 jaar geleden toen ze het pand met het daarin gevestigde restaurant overnamen. Floyds werd de naam, vernoemd naar de basgitarist uit The Muppet Show.

Aanvankelijk was er de mogelijkheid voor lunch, diner en eventueel speciale gelegenheden, maar na een jaar of tien focuste het echtpaar zich uitsluitend op recepties, bruiloften en verjaardagen. "We besloten het roer om te gooien, zonder personeel", kijkt Van Ingen terug. "Maar we wisten toen al dat we hier nooit weg zouden gaan. Dit is echt onze plek. Met de hondjes ook iedere ochtend de hei op."

Van Ingen is blij dat het restaurant nu een doorstart maakt na privé een moeilijk jaar. In februari 2018 uitte haar man voor het eerst zijn klachten en na de hete zomer die volgde, raakte Frank steeds sneller vermoeid en stelde steeds vaker dingen uit. "Zo was Frank niet", aldus Wilma. "Begin december zijn we toch maar naar de dokter gegaan en uiteindelijk zei de longarts: 'u staat met 3-0 achter.'"

Alleen hele zware therapieën konden zijn leven hooguit wat verlengen. Uiteindelijk viel Van Ingen op 14 januari definitief in slaap, een maand daarvoor heeft hij voor het laatst gewerkt. Wel waren er al gesprekken met Jeffrey Koopmans en Stefan Breijer, de eigenaren van Restaurant Hedgehog in Hollandse Rading. "Toen we het hoorden van Frank hebben we alles moeten afbellen", vertelt Van Ingen. "We hadden toen al wel contact met Jeffrey en Stefan, waren daar ook al een paar keer uit eten geweest. Was altijd lekker. Uit de speciale band die daaruit ontstond, kwam voort dat we samen Floyds gaan voortzetten. Frank zei toen tegen me: 'dat moet je doen.' Dat heeft me gesterkt."

De opfrisbeurt van het restaurant, dat straks van woensdag tot en met zondag open is voor lunch en diner, is nu volop gaande. Bijzonder is ook dat de betrokkenen zo veel mogelijk oude ornamenten opnieuw gebruiken. "We maken hier met z'n drieën een prachtig restaurant van", aldus Koopmans. "We gaan hier iets moois neerzetten. Dit pand heeft een ziel en een rijke geschiedenis." En Van Ingen: "Ik zie het opknappen en ikzelf kan het weer aan."

Uit de krant