Druk overleg met wethouder Scheepers tijdens de schorsing.
Druk overleg met wethouder Scheepers tijdens de schorsing. Foto: Bastiaan Miché

Apart onderzoek naar verbinding Oost en West

Politiek

HILVERSUM - Het stationsplan van De 7 Straatjes gaat niet on hold. In mei komt wethouder Arno Scheepers terug met een aangepast voorstel. In de tussentijd trekt hij samen met bewoners van Oost op om invulling te geven aan het onderzoek naar verbetering van de verbinding tussen Oost en West.

Even leek het er tijdens de raadsvergadering van vorige week op dat het voorstel van het CDA het ging halen. Samen met de PvdA, SP en Leefbaar Hilversum dienden de christendemocraten de motie 'Vóór verbinding Oost en West' in. De opdracht aan het college was om eerst de mogelijkheden tussen de Johannes Geradtsweg en de Beatrixtunnel goed te laten onderzoeken en dan in het najaar de resultaten te bespreken om tot een weloverwogen besluit te komen voor het hele stationsgebied.

Dit voorstel ging net iets verder dan dat van het college. Vorige week dinsdag maakten burgemeester en wethouders bekend onderzoek te gaan doen naar een fysieke verbinding tussen Oost en het centrum. De vier indieners van de motie wilden nog een stap verder gaan door de besluitvorming over De 7 Straatjes uit te stellen totdat de resultaten van dit onderzoek er zijn, omdat alles dan in perspectief is te plaatsen.

Het onderzoek en starten met De 7 Straatjes, als de politiek zich hier in mei weer over buigt, zijn wat Scheepers betreft twee aparte trajecten. Het plan dat voorligt sluit niets uit. In die lezing gingen D66, VVD, ChristenUnie, GroenLinks en Hilversums Belang mee.

Hart voor Hilversum voelde wel iets voor een pas op de plaats. Na enkele toezeggingen van Scheepers over bijvoorbeeld de keuze voor een gerenommeerd onderzoeksbureau en een schorsing was het de indieners duidelijk dat een meerderheid geen haalbare kaart meer was en is besloten de motie aan te houden.

Uit de krant