Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Fiets gejat tijdens bezorgen Gooi en Eembode

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Hebben zij een geintje met me uitgehaald." Dat was de eerste gedachte bij Hans Benschop donderdagmiddag toen hij - tijdens het bezorgen van de Gooi en Eembode in de Gijsbrecht van Amstelstraat - zijn fiets niet meer aantrof. Maar het was geen geintje.

Want terwijl deze 73-jarige Hilversummer rond 13.00 uur de kranten bezorgde en zijn fiets tijdelijk achterliet ter hoogte van nummer 141 - bij het steegje tussen Pourvues en Kings & Queens - ging er iemand met zijn bruine omafiets, die niet op slot stond en waarvan de krantentassen nog vol waren, vandoor. Achterop de tweewieler staat nog een sticker geplakt van de Stichting Vogelvrienden, voegt Benschop nog toe.

Maar niemand had iets verdachts gezien, bleek al snel. En dus zit de Hilversummer - die iedere donderdag in verschillende wijken bij elkaar zo'n duizend Gooi en Eembodes bezorgt - zonder fiets. Vrijdag bezorgt hij daarom met de auto in de West-Indische wijk.

Dat kwam er donderdag door alle ellende niet meer van. "Ik bezorg nu al zo'n zeven of acht jaar. Zomer én winter. In die tijd heb ik het drie keer moeten missen. Onder andere een keer vanwege pijn aan mijn rug. Maar zaterdag ga ik gewoon weer naar de camping en dan kom ik woensdag weer terug om de kranten te bezorgen. Zo gaat dat al jaren."

Uit de krant