Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Verdiept spoor voor 2030 geen voornemen ProRail

Algemeen

HILVERSUM - Zeker tot en met 2030 heeft spoorwegbeheerder ProRail geen voornemen om het spoor te verdiepen. Dat heeft wethouder Annette Wolthers woensdagavond laten weten aan de commissie Duurzaamheid en Bereikbaarheid.

De fractie van GroenLinks had vragen gesteld aan Wolthers over de lobby van een verdiept spoor van Hilversum bij ProRail. Uit een onlangs ontvangen brief blijkt dat de spoorwegbeheerder zeker het komende decennium zich nog niet gaat buigen over het verlagen van het spoor. Eerder ontving de gemeente Gooise Meren een brief met dezelfde strekking.

Overigens had wethouder Arno Scheepers tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening op donderdag 14 maart al laten weten dat een verdiept spoor in Hilversum een proces is van een heel lange adem. Dat zou pas over enkele decennia kunnen als daar al het nodige geld voor tafel op wordt gelegd. Dan gaat het om enkele honderden miljoenen. 

Naast deze obstakels is ook de splitsing in het spoor bij Hilversum een extra moeilijkheid, zo meldde Wolthers. Er gaat vanuit Hilversum een lijn naar Amersfoort en Utrecht. "Dat maakt daling ingewikkelder." 

Er kwamen ook nog vragen hoe Hilversum aankijkt tegen het overbouwen van het spoor. Van de week werd bekend dat de NS daar serieus naar gaat kijken. Daarop reageerde Wolthers met de opmerking dat de brief van ProRail eerst wordt besproken in het college. Wat eruit dit beraad komt, is nu nog niet te overzien. 

Uit de krant