Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Derde woongebouw Nieuw Zuid in Hilversum opgeleverd

Zorg

HILVERSUM - De bewoners van de 46 appartementen van Rubina, in Hilversums nieuwe woonwijk Nieuw Zuid langs de Diependaalselaan, kunnen in mei hun nieuwe onderkomen in. Afgelopen week is het gebouw opgeleverd.

Ouderenhuisvester Habion kocht Rubina turn-key aan van Dudok Wonen en heeft het in zijn geheel verhuurd aan Amaris Zorggroep, meldt Dudok Wonen. 

De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die (tijdelijk) veel zorg nodig hebben vanwege een fysieke beperking. Zij kunnen hierdoor niet zelfstandig wonen. Rubina biedt hen een woonplek waar zij wel zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. "De appartementen zijn voorzien van persoonsalarmering en domotica. Een aantal appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners."

Rubina maakt deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Dit gebeurt op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt vijf gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in sociale huur, de vrije sector huur en zorgwoningen, met wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Met de oplevering van Rubina zijn de eerste drie gebouwen nu gereed.

 

Uit de krant