Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

MOUT en Belvedère winnen architectuurprijs 2019

Algemeen

HILVERSUM - Met dik 600 van de 1.820 stemmen heeft Zecc Architecten de publieksprijs van de Hilversumse Architectuurprijs (HAP) in de wacht gesleept. De vakprijs ging naar René van Zuuk, die Belvedère heeft ontworpen.

In een bomvolle burgerzaal in het raadhuis - meer dan 200 mensen hadden zich aangemeld voor de uitreiking van deze tweejaarlijkse prijs - bouwde Peter van Dulst (voorzitter van HAP) de spanning op. Weken lang kon het publiek aangeven welke van de tien genomineerde panden  zich de mooiste architectonische aanwinst van Hilversum in de afgelopen twee jaar mag noemen.

Het CPO-project De Almansweide in Anna's Hoeve kreeg van het publiek de bronzen plek. Belvedère eindigde hier als tweede en met overgrote meerderheid sleepte het voormalige bioscooppand aan de Naarderstraat de publieksprijs binnen.

Gekscherend zeiden de mensen van Zecc dat ze het wel een beetje verwacht hadden. De herinnering aan de winst is een 3D-print van het pand van MOUT.

De jury was lovend over Belvedère, het wooncomplex waar je 'tegenaan' rijdt als je uit de Amaliatunnel komt. Een markant gebouw, dat schuurt met de omgeving, maar heel innovatief is en door de deskundigen ook als spannend omschreven. 

Afbeelding

Uit de krant